2018

Op 23 juni 2018… Tom Triatlon neemt terug deel aan de Triatlon Brugge!

 

Op 23 juni 2018 neemt Martin deel aan de Kwart Triathlon van Brugge. Maar niet alleen. Martin neemt Karen, Jens en Mathieu mee. Alle drie mindervalide mensen die samen met Martin de kwarttriatlon van Brugge zullen uitdoen. Deze drie mensen kunnen nauwelijks lopen, fietsen of zwemmen. Om hem de kans te geven de voldoening te kennen een triatlon uit te doen en de finish te halen neemt Martin hen persoonlijk mee.

Martin werd geïnspireerd door het verhaal van vader Dick en zoon Rick Hoyt en besloot het zelfde te doen en hier in Brugge deel te nemen aan de kwart triatlon.

Martin en het ganse Tom Triatlon Team willen graag alle “Mensen met een beperking” de kans geven een triatlon uit te doen. Een keer ervaren wat het is om aangemoedigd door supporters en fans een wedstrijd lang alle aandacht te krijgen en de finish te halen. En samen met hen kunnen de begeleiders, die deze mensen dagelijks omringen met goede zorgen, meegenieten. De uiteindelijke doelstelling is dit project uit te breiden naar meerdere triatleten en voor meerdere mensen met een gebrek over de jaren heen.

De wedstrijd is de Kwart Triathlon van Brugge op 23 juni 2018. Het is de 15de keer dat deze triatlon georganiseerd wordt in en rond de stad Brugge. Deze triatlon is momenteel de bekendste van België en trekt jaarlijks tot meer dan 7.000 bezoekers.

Tijdens de triatlon zwemt Martin met Karen 1.000 meter in de Brugse Lange Rij. Hij neemt haar mee in een rubberboot die hij achter zich aan sleept. Je kent Karen wel (Karen Northshield), zij is die jonge vrouw die op 22 maart 2016 zwaar gewond werd tijdens de terroristische aanslag in Zaventem en nog altijd in het hospitaal ligt. Daarna rijdt Martin met Jens 45 kilometer doorheen de Brugse polders, vast gegespt in een stoel vooraan een tandemfiets. En na de fietsbeurt loopt Martin met Mathieu 10 kilometer door de Brugse straten tot de finish in een speciaal gebouwde loopwagen. Jens en Marie zijn beide kinderen met een mentale beperking.

2016

Martin & Tom… in het spoor van Dick en Rick Hoyt

De amerikaanse tandem, vader Dick en zoon Rick Hoyt , zijn dé referentie in het afwerken van marathons en triathlons met een bijzondere uitdaging en een uitzonderlijke wilskracht. Het “ uitzonderlijke “ zit hem in het feit dat zoon Rick bij zijn geboorte werd getroffen door een hersenverlamming. Hierdoor moest hij verder met een ernstige fysieke en mentale beperking. Doch voor vader en zoon was dit geen beperking maar juist een uitdaging om samen “ op pad “ te gaan en te beseffen dat het verwezenlijken van een droom eerst onmogelijk lijkt, vervolgens onwaarschijnlijk, maar uiteindelijk onvermijdelijk wordt.
Het is uit dit verhaal van Dick en Rick Hoyt dat Martin Van Dromme zijn spirit heeft gehaald om samen met Tom, een 20-jarige superknaap met een ernstige fysieke en mentale beperking op 18 juni 2016 de “ Kwart Triathlon van Brugge “ af te werken.

Rick and I want to wish you all the best of luck. Hope all goes well for the both of you and remember the Team Hoyt motto
YES YOU CAN!

Dick Hoyt

23 juni 2018

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Martin Van Dromme en Tom.

Martin Van Dromme is niet alleen succesvol zakenman maar vooral een sportieve Bruggeling van 53 jaar die reeds meerdere keren deze triatlon individueel met succes heeft afgewerkt.
Tom is een jonge man van 20 jaar en de buurjongen van Martin .
Zij gaan de uitdaging aan om deze editie van de Triatlon van Brugge samen uit te zwemmen, uit te fietsen en uit te lopen, gesteund door een heel team van vrijwilligers.

De Kwart Triathlon van Brugge.

Op zaterdag 18 juni zal Brugge zich opmaken voor de 13de editie van de “ Kwart Triatlon van Brugge “.
Een triatlon waarbij de deelnemers 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen en dit in en om Brugge .
Ook Martin en Tom zullen deze triatlon afwerken, weliswaar met speciaal ontworpen materialen waaronder een bootje om Tom over een afstand van 1 km voort te trekken , een op maat gemaakte fiets met zitting voor Tom en een loopwagen.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Steun Tom, Het doel

De uitdaging van Martin om samen met Tom de ¼ Triatlon van Brugge af te werken is al een missie op zich. Maar uiteraard gaat het ons om veel meer dan dit… De financiële opbrengsten die via sponsoring,verkoop van T-shirt, sociale media worden opgehaald zullen integraal en volledig ten goede komen van de scholen en opvang waar Tom op vandaag aan verbonden is.
De opbrengsten zullen aangewent worden voor het bekostigen van kleine, maar zeer noodzakelijke noden. Zo zal geïnvesteerd worden in de verfraaiïng van een speeltuin, bekostigen van schooluitstappen, speelpleinwerking, jeugdatelier, … Allemaal kleine projecten waar op vandaag geen geld kan of wordt voor vrijgemaakt maar zo noodzakelijk voor de goede werking van elke organisatie. Jaarlijks zullen de doelen herzien en geherevalueerd worden.

De instellingen

ORANJE

t’ VELDZICHT

RAVELIJN

HET NOORDVELD

Pin It on Pinterest

Share This