Running Coach Dirk Nassel

Running Coach Dirk Nassel

Running Coach

Dirk Nassel

Na verschillende marathons gelopen te hebben, de ene al met meer succes dan de andere, besloot ik me eens te wagen aan een triatlonnetje… De loopkilometers konden tijdens de marathonvoorbereidingen niet meer uitgebreid worden wegens blessuregevoeligheid, fietsen deed ik sowieso al tussenin en in m’n jeugdjaren was ik een niet onaardig zwemmer (schoolslag spijtig genoeg).

Ondanks de belofte aan mijn vrouw om het recreatief aan te pakken had het triatlonvirus mij na een eerste sprinttriatlon al te pakken. Enkele maanden later sloot ik mij aan bij een triatlonclub en vanaf dan was er helemaal geen houden meer aan. In het eerste seizoen kwalificeerde ik me met wat geluk voor de wereldkampioenschappen Ironman 70.3 en het volgende jaar was de eerste volledige Ironman een feit. Daarna volgden nog heel wat wedstrijden met een sub-10 Ironman tijd als beste resultaat.

Op vraag van enkele mensen was ik ook langzaam begonnen met het schrijven van trainingsschema’s. Ik had immers altijd mezelf getraind en had daaruit toch wel wat geleerd. Dit in combinatie met enkele seminaries trainingsleer leverde meestal goede resultaten op. Mijn doelgroep was altijd de beginnende sporter die de weg verloor in alle ingewikkelde schema’s die op het internet te vinden zijn en de realiteit van de werkende mens wel eens uit het oog verliezen…

In diezelfde tijd werkte ik regelmatig als beroepsduiker voor het bedrijf D.E.C.O. NV van Martin. Toen ik op een dag bij terugkeer van een opdracht in z’n bureel werd geroepen wist ik niet wat me te wachten stond. Martin had tijdens een of andere gekke weddenschap gezegd dat hij een triatlon zou doen en vroeg me hem te helpen bij de voorbereiding. Hij gaf toe eigenlijk zelfs niet te weten in welke volgorde de sporten werden uitgevoerd, en was niet in het bezit van een fiets… Enkele maanden later werd de eerste sprinttriatlon met succes uitgevoerd en nog eens een paar maanden later zelfs de eerste kwart… Het virus had ook Martin te pakken.

Ondertussen heb ik mij als duikinstructeur gevestigd in Thailand waar ik het eerste jaar nog deelnam aan de halve triatlon van Phuket. Door de rare werktijden is het trainen echter vervangen door recreatief sporten en zijn triatlonwedstrijden verleden tijd. Maar ergens houd het triatlonvirus zich toch nog verborgen klaar om weer toe te slaan… Martin ben ik echter altijd blijven begeleiden voornamelijk vanwege z’n gedrevenheid en inzet.

De Youtube filmpjes van vader en zoon Hoyt stonden al vanaf m’n eerste Ironman op m’n motivatie-playlist. Voor iedere Ironman bekeek ik het filmpje en op de moeilijkere momenten tijdens de wedstrijd moest ik dikwijls denken aan die vader die dezelfde afstanden deed maar dan ook nog eens zijn zoon trok of duwde. Die gedachte heeft me er dikwijls doorgeholpen. Toen ik dus van Martin hoorde wat hij van plan was met het Project Tom moest ik geen twee maal nadenken…

Mail-adres van Dirk Nassel: runningcoachdirk@yahoo.com

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

02/12/2015

Pin It on Pinterest

Share This