Team Hoyt

Team Hoyt: een verhaal van vader en zoon

 

Rick, zoon van Dick Hoyt, werd geboren in 1962 en liep wegens zuurstof tekort tijdens de geboorte ernstige hersenschade op. Hij zou nooit ontwikkelen als een normaal kind. Echter op latere leeftijd bleek hij te kunnen communiceren via een toestel waarmee hij letters kon aanwijzen en zo duidelijk maken wat hij bedoelde.

In 1977 vroeg Rick zijn vader of ze mee konden doen aan een benefit run om voor een verongelukte jongen een rolstoel bijeen te lopen. Vader en zoon liepen samen 5 mijl, Waarbij Rick werd geduwd in zijn rolstoel door zijn vader. Dick was geen sporter en had een hartkwaal, maar ondanks ging hij door nadat Rick vertelde dat hij zich tijdens de wedstrijd voor het eerst niet beperkt voelde.

Team Hoyt werd geboren en samen liepen vader en zoon verschillende marathons tot ze besloten zich te wagen aan triathlons. Uiteindelijk namen ze deel aan 72 marathons en 255 Triathlons waarvan 6 keer de Iron Man in Hawaii. Hierbij moest Dick zijn zoon trekken in een boot, fietsen met een tandem en duwen met een rolwagen!

 

Meer informatie en een volledige historiek van alle evenementen op
https://en.wikipedia.org/wiki/Team_Hoyt

 

 

Pin It on Pinterest

Share This