ZWEMMEN
Soetkin Van Loo

FIETSEN
Soetkin Van Loo

LOPEN
Soetkin Van Loo

Artistieke impresies van het Tom Triatlon project door Soetkin Van Loo

Toen Martin me voor het eerst vertelde over het Tom Triatlon idee, vond ik alles zeer groots. Het leek me zwaar om dit te realiseren. Maar hij heeft het voorbeeld van Hoyt en de drijfveer om Tom en alle hulpverleners rondom Tom te sponseren. Het project groeide. Om het visueel in te kleden ontstonden er verschillende ideeën onder andere de logo’s.

Kunst zit mij in het bloed en ik teken graag, maar tot dit jaar deed ik er niet veel mee. In september begon ik met een tekenopleiding.
Martin kan goed mensen ‘uit hun kot lokken’ en hij daagde mij uit iets te creëren voor het project. Logo’s voor de affiche, T-shirts, banners,…

Ik dacht meteen aan de verschillende delen van triatlon. Ik kreeg een foto van de fiets en ging aan de slag. In de tekenopleiding hadden we het over de negatieve ruimte. Dus niet tekenen/schilderen wat je ziet, maar wel de contouren en alles errond. Ik maakte enkele schetsen en vond dat dit wel een leuk effect had. Dus schilderde ik niet Martin en Tom op de fiets, maar de negatieve ruimte. Ik koos voor Oost-Indische inkt omwille van de contrasttinten.
Martin en zijn vrouw Veerle waren heel enthousiast over het resultaat. En toen het Tom Triatlon Team het fietslogo zag vroeg men bijna in koor ook een logo voor het loopnummer en het zwemnummer te willen maken.

Ik ging aan de slag met dezelfde techniek maar koos voor ander papier als ondergrond.
Bij de zwemmer zat ik met een dilemma. Wat doe ik met alles wat onder water zit? Teken ik alleen wat boven water zit in negatief? Of doe ik ook iets met wat onder water zit. Ik koos voor het tweede. Om duidelijk te maken waar de waterlijn zit, schilderde ik onder water de zwemmer en de boot op een “normale” manier. Dus onder water schilderde ik de positieve ruimte en boven water de negatieve ruimte.
Lopen is het laatste deel van een triatlon. Dit moest duidelijk zijn in de tekening. Daarom tekende ik Martin en Tom aan de eindmeet, met gebalde vuisten in de lucht. Dit als teken van overwinning en opluchting omdat ze de zware tocht hebben doorstaan.

 

Soetkin Van Loo

Pin It on Pinterest

Share This